Geschiedenis

Image

Uw witgoedspecialist sinds 1952

Op 22 februari 1952 richt Molenaar senior het bedrijf op en begint vanuit een onderhuis aan de Boeroestraat in Dordrecht met de verhuur van Hoover wasautomaten. Kort daarna komt ook de verkoop van wasautomaten op gang. De werkplaats aan de Groenmarkt fungeert daarbij als thuisbasis.

Snelle groei

In 1953 wordt de huidige winkel in Dordrecht geopend, op de Vrieseweg 55. Wat toen niet groter is dan zo'n 20m2, wordt in 1961 verdubbeld met daarachter een kleine werkplaats. Het assortiment wordt uitgebreid met koelkasten, centrifuges, drogers, kookplaten en fornuizen. En de dienstverlening uitgebreid met een bezorgdienst, die ook de aansluiting van het witgoed gaat regelen. Desgewenst worden ook de aansluitingen aangelegd.

Verdubbeling winkelruimte in 1971

Door de goede naamsbekendheid en service wordt al gauw een hogere omzet gedraaid. Daardoor is het in 1971 mogelijk om de winkelruimte opnieuw te verdubbelen. Vrieseweg 51 wordt verbouwd en de voorgevel voorzien van karakteristieke schuine ruiten.

3de uitbreiding winkeloppervlakte

Veertien jaar later dient de mogelijkheid zich aan om de panden Vrieseweg 61 en 65 aan de winkelvloer toe te toevoegen. Met de 3e uitbreiding is de winkeloppervlakte uitgegroeid naar een paar honderd vierkante meter. Om nog sneller te kunnen leveren wordt in 1988 een magazijn gebouwd.

Generatiewisseling

In 1993 wordt het stokje overgedragen aan Molenaar junior. Deze generatiewisseling geeft de firma een nieuwe impuls om zich verder te ontwikkelen. In 1998 sluit Molenaar zich aan bij de Witgoed Specialist. Een formule waarbij meerdere kwaliteitswinkels aangesloten zitten om collectief bij de klant een betere prijs neer te kunnen leggen en een breder assortiment aan te bieden.

Tweede filiaal

Door de opening van een nieuwe winkel in Alblasserdam in september 2000 is het verzorgingsgebied van Molenaar Witgoed vergroot. Ook de Alblasserwaard (Alblasserdam, Oud Alblas, Nieuw Lekkerland, Streefkerk, Kinderdijk) wordt voorzien van onze producten, onze professionele werkwijze, ons advies over aankoop en onze service en reparatie.

Totale metamorfose in 2004/2005

In 2004/2005 ondergaat de winkel in Dordrecht een totale metamorfose. Door funderingsherstelwerkzaamheden wordt de complete winkelinrichting vernieuwd en vergroot.

Molenaar Witgoed vandaag de dag

Anno 2015 bestaat het personeelsbestand uit 9 personen en een wagenpark van één bestelvrachtwagen voor het leveren in installeren van apparaten en vier servicewagens.

Het verzorgingsgebied van de winkel in Dordrecht is de Drechtsteden (Dordrecht, Dubbeldam, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Sliedrecht). Door in september 2000 een winkel in Alblasserdam te openen wordt is ons verzorgingsgebied vergroot door ook de Alblasserwaard (Alblasserdam, Oud Alblas, Nieuw Lekkerland, Streefkerk, Kinderdijk) te voorzien van onze producten, onze professionele werkwijze in het adviseren van uw aankoop maar ook voor service en reparatie.

Meer weten over onze twee filialen?

Kom langs in Dordrecht of in Alblasserdam.